Enjoying Beer bierglazen door Fiona de Lange

Over Fiona de Lange: Al sinds mijn 16e ben ik een gepassioneerde bierliefhebster! Ik proef, beleef en geniet van bier! Continu. Via Syntra Hasselt studeerde ik in twee jaar af tot zytholoog. Zytho is het Griekse woord voor bier en ‘logos’ betekent ‘de studie van’, oftewel de studie van bier. Daarnaast heb ik in Chicago, Verenigde Staten, aan de World Brewery School mijn titel ‘Internationaal Biersommelier’ behaald waar ik veel kennis opdeed over bierontwikkelingen in de wereld en Beer & Food-combinaties.

Nederlands bekendste Biersommelier, Fiona de Lange brengt een nieuwe indeling van bier, met als doel het de consument makkelijker te maken bier te kiezen. Omdat het glaswerk waaruit het bier wordt gedronken van wezenlijk belang is voor de smaakbeleving. Heeft Fiona, in samenwerking met wereldmarktleider in bierglazen Ritzenhoff, tevens een serie van drie  bierglazen ontwikkeld. Deze glazen zijn, onder de merknaam ‘Enjoying beer’, sinds 2016 op de markt. Basis voor alle bierglazen is een tulpvorm voor schuim- en aroma behoud. “Dat maakt het verschil met wijnglazen”, aldus Fiona.  Het is een echte glazenfamilie geworden waarin werkelijk alle bieren van de wereld een ultieme smaakbeleving krijgen.

Door de groei van speciaalbierbrouwerijen en het ontstaan van allerlei nieuwe smaken en biertypen ziet de consument door de bomen het bos niet meer. De World Beer Cup onderscheid intussen al 91 verschillende bierstijlen en nog eens zeer veel smaakverschillen binnen die stijlen.. Fiona brengt, net als men bij wijn de hoofdsoorten wit, rood en champagne heeft, terug naar drie hoofdsoorten, fruit, donker en blond.

Enjoying Beer glazen bestellen

De glazen zijn gemaakt van zeer helder kristalglas, hebben een moussering  en  een fijne drinkrand voor ultiem drinkgenot. De inhoud is  25 cl. met een ruime schuimkraag. Bestel de Enjoying Beer glazen hier en bereken direct uw prijs, met of zonder bedrukking. De glazen zijn al leverbaar vanaf 108 stuks. Voor de horeca en de brouwers zijn er speciale verpakkingen en prijzen. Daarnaast zijn er  15cl tafel- en tastingglazen beschikbaar.

Blond Beerglass

Blonde bieren hebben een fris karakter  met een overhand aan bittere en/of zure tonen. Het beste worden deze geschonken in een glas met een lange, slanke  hals. Dit houdt de schuimkraag beter vast en zorgt ervoor dat de zuurtonen zich goed verspreiden.
Bestellen

Dark Beerglass

De volmondige bieren, veelal donker, smaken beter in een breder en rondvormiger bierglas  met een wijdere opening. Dit geeft meer ruimte voor de zuurstof, zodat de aroma’s beter vrijkomen.
Bestellen

Fruit-  and Sparklingglass

Speciaal voor de frisse/zure fruitbieren, ciders  en pils heeft Fiona  een nog slanker glas ontworpen  om de frisheid van het bier  meer te beleven.De  frisse/zure aroma’s bereiken direct de neus bij het drinken uit dit glas. Net als bij wijnglazen  geldt dus: Hoe smaller hoe frisser,  hoe ronder hoe voller de smaak.
Bestellen